tirsdag, november 10, 2009

Otra fiesta

Spanjoler er glad i en god fest. Veldig glad i en god fest. Derfor er det stadig fiestaer rundt forbi. Fiesta = fest på spansk. Alle byer og tettsteder uansett størrelse har forskjellige fiestaer i løpet av ett år. Og her snakker vi fest! Alt av butikker er stengt og folk tar fri en hel uke fra jobb bare for å feste.

Fiestaen er virkelig det store for "penya'ene" i byen. En penya er en form for fritidsklubb som de fleste spanjoler er medlem av. Både av voksne og barn er med og hver penya har egent lokale som gjerne er en garasje eller kjeller et sted i byen. De har jevnlig samlinger og fiestaen er virkelig det store høydepunktet. Da overnatter alle i penyaen og holder fest der for venner og familie hele uka igjennom. Programmet er helt enormt, men for spanjoler som har fri fra jobb er det jo ingenting.

Det er med andre ord program fra tidlig morgen til sene nattestimer og noen av høydepunktene er humorparade, live-musikk i gatene, tivoli, blomsterparade og fyrverkerishow. For å nevne NOE. Haha.

Siden vi bor i Spania og prøver å lære oss spansk, er det jo viktig å få med seg litt spansk kultur. I tilegg til at det er helt fantastisk hva spanjoler finner på for å more seg, selvfølgelig. Så vi har vært med på noe av dette den siste uka og fått oppleve skikkelig spansk fiesta. Bilder kommer!

0 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails