torsdag, april 29, 2010

Gibraltar

På vår fantastiske ferie sørover var vi en hel dag på Gibraltar. Utrolig merkelig sted egentlig. Det er som kjent en engelsk koloni, med både spansktalende og engelsktalende innbyggere. Mange mener det ser ut som et mini-England, men det gjør det altså ikke. Annet enn alle de engelske butikkene som Topshop, Marc's and Spencer, og telefonboksene så klart..




























For å komme inn i Gibraltar må man ha med pass og gjennom ikke mindre enn to passkontroller. En spansk og en britisk.






































































Vi tok også en tur til Punto de Europa som er det sørligste punktet på Gibraltar. Afrika er ikke mindre enn 21 km unna og kan sees tydelig på andre siden av Gibraltarstredet! Gibraltar er også det eneste stedet i Europa hvor det fortsatt lever aper i vill tilstand. Til tross for at de er på en streng diett med frukt og grønnsaker, møtte vi flere som godtet seg med både chips og andre usunne matvarer.
































Gibraltar har mye historie, noe vi ikke visste om før vi kom dit. Blant annet ligger det her et kjempestort depot for nødhjelpsbiler og utstyr, som nylig sendte et lass til rammede etter naturkatastrofen på Haiti. Det er også en del underjordiske ganger hvor flyktninger ble gjemt under andre verdenskrig. Så visste du det også..

0 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails