søndag, juli 04, 2010

Europa på langs

Det er jo sikkert ikke superinteressant å høre om alle mulige ting vi har sett på veien og opplevd når vi har kjørt gjennom Europa, men litt må jo fortelles.

Reiseruta var som følger..

Alfas Del Pi (Alicante) - Barcelona - Narbonne - Hamburg - Aalborg - Hirtshals - Kristiansand















Vi har altså reist omtrent så langt det er mulig innenfor Europa, og virkelig kjørt Europa på langs. Det måtte noen overnattinger til og litt "juksing" med både tog og båt. Bilen vår begynner å dra på årene, så før vi dro hadde vi den på verksted for å sjekke at alt så greit ut, skiftet olje osv. Uka før vi dro hadde vi også begynt å pakke alle tingene våre i bilen, og vi oppdaget til vår store forskrekkelse at vi hadde ganske mye mer enn vi hadde trodd. (Noe sier meg at det alltid er sånn? :-)
Uansett, onsdag var bilen pakket ferdig og jeg vet ikke om jeg tør vise bilder av hvordan det så ut inni, men her er iallefall bakruta..















Rimelig fullt kan man si..

Så var det klart for første etappe, fra Alfas til Barcelona.
Spania har store problemer med landeveisrøvere, moderne sådan. En bil kjører opp på sida di, vinker og styrer og prøver å fortelle deg at du har pongtert på det ene hjulet. Naiv som du er stopper du i det du går ut av bilen for å sjekke, kommer de som vinket og sto i, raner deg for penger og verdisaker istedenfor å hjelpe deg slik du trodde. Eller de kaster stein på bilen så du må stoppe, hopper inn i bilen på bensinstasjonen osv. Strekningen mellom Valencia og Barcelona er spesielt beryktet for dette, derfor var vi ganske nervøse i forkant når man aldri vet hva som skjer.. Men heldigvis gikk det fint.

Dagen etter fortsatte vi mot Narbonne i Frankirke. Da vi hadde kommet et lite stykke på vei, og akkurat kjørt forbi en avkjørsel på motorveien kom vi inn i en kø. Det var 7 km til neste avkjøring og jammen meg var det ikke kø hele veien! I 45 grader og midt i solsteiken sto vi og stampet sammen med en haug av andre sure bilister i ikke mindre enn to timer. En lastebil full av glass hadde veltet midt i veien, så det var litt opprydning der kan man si. Heldigvis hadde vi beregnet god tid, og ankom Narbonne tidsnok til å komme først på toget. Vi tok nemlig biltog fra Narbonne til Hamburg i Tyskland. Det tar 23 timer, men er utrolig praktisk for de som vil reise gjennom Europa på en billig måte. Sjekk ut tyske Autozug om du er interessert.















Sånn ser bilen vår ut på biltoget.

Vi kom sammen med en dansk/fransk mor og to gutter som stort sett bare spilte DS eller så film, så det gikk heldigvis greit. Da vi kom av i Hamburg dagen etter var det supervarmt og nok en gang kø ut av byen. Men etter hvert kom vi oss på veien mot Aalborg, hvor vi hadde to avslappende dager på et fantastisk hotell. Søndag kjørte vi til Hirtshals og tok ferja til Kristiansand. Det var en utrolig morsom overfart, men den fortjener et eget innlegg.. Da vi kom av ferja og forbi tolla, ble vi selvfølgelig hanket inn og tolleren lurte fryktelig på hva slags last vi hadde med oss. Vi kunne ikke la være å le og måtte jo bare si at vi kom med et flyttelass fra Spania. Det hadde tatt timer å tømme bilen og han ville vel ikke ha så mye arbeid, så vi ble vinket forbi.

Jeg er utrolig glad for at turen har gått så knirkefritt som det den har gjort. Ingen feilkjøringer, ingen ran, ingen uhell og gjennom hele Europa har vi bare sett to ulykker! Lastebilen med glass og en utenfor Århus i Danmark. Det er ganske utrolig det. Heldigvis har det gått kjempefint for oss, og du som jeg er takknemlig for det! :-)

0 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails